Ako bolo na Celonárodnom dni zdravia s Matejom Tóthom?

img

Bratislava - EUROVIA Aréna, 18.12.2019

Celonárodný deň zdravia s Matejom Tóthom prilákal takmer 1300 detí aj dospelých z celého Slovenska. Ako to celé dopadlo? Viac informácii sa dozviete priamo v článku.

Podujatie prišli podporiť aj špeciálni hostia, ako predseda vlády Slovenskej republiky Peter Pellegrini, ministerka vnútra SR Denisa Saková, a nechýbala ani ministerka školstva, vedy, výskumu a športu SR Martina Lubyová. Práve vďaka podpore Ministerstva školstva sme mohli pre deti pripraviť toto podujatie. Vzácnym hosťom, ktorý pozdravil podujatie bol generálny riaditeľ spoločnosti O2 Slovensko Peter Gažík. Touto cestou by sme radi poďakovali vzácnym hosťom a našim partnerom za podporu, bez ktorej by takáto skvelá a veľká akcia pre deti nemohla uskutočniť.

Tešíme sa veľkému záujmu detí a veríme, že v budúcom roku prinesieme pokračovanie Celonárodného dňa zdravia s Matejom Tóthom.

Organizátori si pripravili pre návštevníkov zaujímavý sprievodný program. Na palubovke boli pripravené rôzne stánky, ale aj prekážková dráha, kde deti súťažili o pohár Mateja Tótha. Pre najrýchlejšie dieťa čakala odmena v podobe víťazného pohára spolu s balíčkom prekvapení. V stánku testovania motorickej výkonnosti detí, kde odborníci z O2 Športovej akadémie Mateja Tótha a z Fakulty telesnej výchovy a športu Univerzity Komenského v Bratislave testovali a porovnávali deti s celoslovenskými štandardami v disciplínach ľah/sed za 30 s, hod 2 kg plnou loptou, dosah v predklone a iné. Deti si tu mohli vyskúšať jednotlivé disciplíny a zistiť ako sú na tom v porovnaní s celonárodnými štandardami. V stánku „pohnite kostrou, pohnete rozumom“ sa testovala pozornosť detí pred a po vykonaní športovej činnosti. Tento stánok zažil premiéru na Európskej Noci výskumníkov 2019 a na podujatí sme nadviazali na úspešné pokračovanie, ktoré opäť vyhodnotíme a porovnáme. V stánku Ministerstva vnútra SR odborníci vysvetľovali deťom preventívno-bezpečnostné opatrenia.  Pod stánkom Slovenskej sporiteľne odborníčka na ústnu hygienu vysvetľovala a ukazovala deťom správny postup pri čistení zúbkov. Okrem zdraviu prospešných stánkov boli pre deti prichystané aj zábavné atrakcie - maľovanie na tvár, skákací hrad a fotobúdka, z ktorej si deti mohli na pamiatku odniesť vytlačenú fotku. O kultúrny program sa počas celej akcie starala skupina AYA, ktorá neraz rozhýbala celé detské publikum. Vyvrcholením celého podujatia bola energická šou rapera Majka Spirita.

Ďakujeme.