BUDÚCNOSŤ ŠPORTU NÁM NIE JE ĽAHOSTAJNÁ!

img

TA3 organizuje už tento štvrtok 8. februára v hoteli Hilton v Bratislave konferenciu, ktorá sa bude venovať téme športu a aj my budeme pri tom!

Cieľom konferenčnej platformy je dostať predovšetkým tému financovania športu do povedomia širokej verejnosti. Šport si zaslúži lepšie miesto v spoločnosti a jeho financovanie by sa malo zvýšiť až na úroveň priemeru Európskej únie.

V programových vyhláseniach ôsmich slovenských vlád od roku 1994 je športu venovaných priemerne 160 slov, čo zvyčajne netvorí ani jedno percento z celkového textu. Už len z tohto faktu vyplýva, že šport bol doterajšími politickými elitami často vnímaný primárne ako „voľnočasová“ aktivita, ktorá viac pozornosti nepotrebuje, a jeho miesto je aj na konci záujmu rozpočtovej kapitoly Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Športoví funkcionári upozorňujú na to, že investičný dlh v údržbe a budovaní športovej infraštruktúry u nás budeme dobiehať ešte veľmi dlho. Za obdobie posledných 30 rokov zaniklo veľké množstvo športovísk od lokálnej až po celoslovenskú úroveň bez akejkoľvek náhrady. Je preto podľa nich nevyhnutné, aby sa tento prístup zmenil.

Ako pomôže nové ministerstvo športu? A čo potrebujú športoví funkcionári na slušné fungovanie a najmä podporu mládeže?

Na konferencii budeme spolu s moderátorkou TA3 Lenkou Buchlákovou diskutovať s vládnymi predstaviteľmi a odborníkmi s tejto oblasti!

Nenechajte si ujsť ani exkluzívnu talkshow s úspešnými slovenskými športovcami, medzi ktorými nebude chýbať ani Matej Tóth! Športový úspech je dlhá cesta a dlhá príprava. Ako to vyzerá v slovenských podmienkach?

Aké sú nové trendy a spôsoby komunikácie športovcov smerom k fanúšikom a k sponzorom? Ako komunikujú športové kluby na Slovensku a kde robia chyby? Ako prostredníctvom marketingu prilákať sponzorov? Aj na tieto otázky sa pokúsia odpovedať ďalší skvelý rečníci! Z našich radov sa predstaví aj Daniel Pastorek, štatutárny zástupca O2 Športovej akadémie Mateja Tótha.

Celý program TA3 konferencie o športe, ako aj vstupenky nájdete TU.

Zdroj: https://sk.linkedin.com/company/ta3-konferencie