CELONÁRODNÝ DEŇ ZDRAVIA S MATEJOM TÓTHOM (POZVÁNKA)

img

Pozývame všetky školy aj rodičov na Celonárodný deň zdravia s Matejom Tóthom, ktorý bude 18. decembra 2019 v EUROVIA Aréne - ŠH Pasienky v Bratislave. Program sa začne o 12:00 hod. Na účastníkov čaká bohatý a zdraviu prospešný program s množstvom darčekov. Na podujatí zahrá skupina AYA a spevák EGO. Vstup je zadarmo! 

Pred podujatím "Celonárodný deň zdravia s Matejom Tóthom" bude vyvrcholenie celoslovenskej súťaže Športových dní Nadácie Slovenskej sporiteľne, ktoré prebiehali od júna v Poprade, Nitre a Banskej Bystrici. Zúčastnilo sa na nich 119 základných škôl s 952 deťmi! Počas finále sa stretne 9 najlepších škôl z každej súťaže (traja víťazi z Východného Slovenska v Poprade, Západného Slovenska v Nitre a zo Stredného Slovenska v Banskej Bystrici). 

Buďte pri tom keď sa dozvieme, kto je najlepší! 

Okrem vyvrcholenia celoslovenskej športovej súťaže škôl čaká na účastníkov bohatý a zdraviu prospešný sprievodný program. Pripravených je niekoľko stánkov zameraných na šport, zdravie a vzdelávanie. Deti si budú môcť otestovať pozornosť v stánku „Pohni kostrou, pohneš rozumom“, ktorý mal premiéru na Európskej noci Výskumníkov v Bratislave a zožal veľký úspech. Odborníci z akadémie Mateja Tótha budú testovať motorickú výkonnosť detí. Vyskúšajte si ako ste na tom v testoch všeobecnej pohybovej výkonnosti. Všetko pod dohľadom odborníka, ktorý Vám rád vysvetlí ako na tom ste a čo by sa dalo zlepšiť. V stánku s odborníkmi na kĺbovú výživu si budú môcť deti vyskúšať simuláciu poškodených kĺbov pri nesprávnej starostlivosti a výžive. Pripravená bude prekážková dráha, v ktorej najrýchlejšie dieťa získa pohár Mateja Tótha spolu s prekvapením. Na účastníkov čaká aj stánok správnej starostlivosti o zúbky, kde máme pripravené malé darčeky.  V stánku Ministerstva vnútra SR bude množstvo preventívno-bezpečnostných aktivít, kde si deti budú môcť vyskúšať simuláciu rôznych situácií, ktoré pri nedodržaní bezpečnosti môžu nastať.  Na podujatí nebudú chýbať ani zábavné atrakcie ako skákací hrad, zábavná fotobúdka alebo maľovanie na tvár. Pre každého účastníka je zabezpečený pitný režim a malé občerstvenie ZADARMO!

Na svoje si prídu nielen deti, ale aj dospelý. Pre rodičov bude pripravený diagnosticky stánok zdravotnej poisťovne, konzultácie s odborníkmi z O2 Športovej akadémie Mateja Tótha, stánok kĺbovej výživy s malým darčekom. 

Samozrejme nesmie chýbať autogramiáda olympijského víťaza Mateja Tótha a náš maskot. Celé podujatie bude sprevádzať výchovným koncertom skupiny AYA. Podujatie vyvrcholí koncertom rapera Ega, ktorý odpáli svoju energickú show. 

Tak príď aj ty, urob niečo pre svoje zdravie a zažiješ aj skvelú zábavu!

Program:

Termín:  18. decembra 2019 v EUROVIA Aréne - ŠH Pasienky v Bratislave

12:00 h: Zahájenie finále Športového dňa Nadácie SLSP
12:45 h: Vyhodnotenie finále súťažných škôl Športového dňa Nadácie Slovenskej sporiteľne
13:15 h: Vystúpenie tanečníkov z Noir Dance Company
13:30 h:Otvorenie Celonárodného dňa zdravia, príhovory pozvaných hostí a Mateja Tótha
13:45 h: Hymna O2 Športovej akadémie Mateja Tótha v podaní skupiny AYA
13:50 h: Športová a edukačná časť podujatia
  • Pohni kostrou, pohneš rozumom – test pozornosti
  • Prekážková dráha O2 Športovej akadémie Mateja Tótha
  • Testy všeobecnej pohybovej výkonnosti 
  • Správna starostlivosť o zúbky
  • Diagnostický stánok zdravia
  • Správny pohyb a starostlivosť o kĺby
  • Preventívno-bezpečnostný stánok MV SR
  • Atrakcie (foto-búdka, skákací hrad, maľovanie na tvár)
  • Stánok s nápojmi a občerstvením pre každého zadarmo!
15:15 h: výchovný koncert skupiny AYA
15:40 h: koncert EGO
16:15 h: ukončenie podujatia

Tešíme sa na každého z Vás!

 18. decembra 2019 v EUROVIA Aréne - ŠH Pasienky v Bratislave.