Cesta do neznáma s výchovno-vzdelávacími koncertmi skupiny LETart

img

V mesiaci marec sa opäť rozbehla spolupráca akadémie s výchovno-vzdelávacími koncertmi skupiny LETart. Tentokrát na Základnej škole s materskou školou Demänovská ulica 408/4A v Liptovskom Mikuláši.

Umelecká spoločnosť LETart production sa snaží zábavnou formou deti rozhýbať a prostredníctvom svojich hudobných vystúpení motivovať žiakov základných škôl k zdravšiemu životnému štýlu. V Liptovskom Mikuláši predstavili svoju hudobnú novinku Cesta do neznáma, program zameraný na spoznávanie krásnych a historických miest Slovenska. Program je určený žiakom základných škôl, pričom jeho cieľom je u detí vybudovať pozitívny vzťah ku krajine, z ktorej pochádzajú a pomocou veselých pesničiek a tematických príbehov priblížiť deťom časť histórie Slovenska. Počas koncertu mohli deti sledovať na veľkej projekcii aj videá zamerané na to, ako vplýva strava a nedostatok pohybu na zdravie a prečo je dôležité hýbať sa.

O2 Športová akadémia Mateja Tótha si pre deti pripravila športovú časť. Po skončení výchovno-vzdelávacieho koncertu sa žiaci presunuli do telocvične ich základnej školy, kde sa venovali pohybovým aktivitám. Deti 1. stupňa absolvovali prekážkovú dráhu, nazývanú Opičia dráha a po jej úspešnom zdolaní od nás dostali sladkú odmenu. Deti športovanie a súťaženie bavilo, navzájom sa povzbudzovali a z pohybu mali skutočnú radosť. Na ZŠ Demänovská ulica 408/4A v Liptovskom Mikuláši sa akcie zúčastnilo viac ako 200 detí. V projekte budeme pokračovať aj v ďalších mestách ako sú Sereď, Lozorno, Topoľčany, Žiar nad Hronom a iné. Túto spoluprácu sa nám podarilo zrealizovať vďaka podpore Nadácie Slovenskej sporiteľne.