O2 ŠPORTOVÁ AKADÉMIA MATEJA TÓTHA OTVORILA TRETÍ ROČNÍK SVOJHO FUNGOVANIA SPOLUPRÁCOU SO SLOVENSKÝM OLYMPIJSKÝM A ŠPORTOVÝM VÝBOROM

img

O2 Športová akadémia Mateja Tótha s novým školským rokom otvára viac ako stovku tréningových skupín po celom Slovensku. Jednou zo zásadných zmien, ktoré akadémiu čakajú je aj úzka spolupráca so Slovenským olympijským a športovým výborom

Bratislava 11. septembra 2019 - O2 Športová akadémia Mateja Tótha je celonárodný projekt všeobecnej športovej prípravy pre deti predškolského a mladšieho školského veku. V akadémii pravidelne ročne trénuje takmer 2 000 detí. Tréningový proces vychádza z vlastnej metodiky, ktorá kombinuje najnovšie poznatky zo športového tréningu, vývojovej kineziológie a psychologickej prípravy malých športovcov. Vďaka týmto trom pilierom, na ktorých stojí tréningový proces akadémie sa rozvíja celková osobnosť dieťaťa, tak po pohybovej, ako aj mentálnej a zdravotnej stránke.

Projekt akadémie olympijského víťaza nie je súčasťou žiadneho športového zväzu, pretože dáva deťom všeobecnú športovú prípravu, ktorá je nevyhnutná pre akúkoľvek športovú špecializáciu. Akadémia teda nemá žiadne systematické financovanie zo strany štátu. Preto sú pre akadémiu dôležití partneri, ktorí sa rozhodli tomuto projektu pomôcť. Ide predovšetkým o generálneho partnera - spoločnosť O2 Slovensko, ktorá stála už pri samotnom vzniku Akadémie, Nadáciu Slovenskej sporiteľne, Budiš a Toyotu. Akadémia spoločne s O2 Slovensko v apríli tohto roku spustila tretí ročník súťaže o Akadémiu prostredníctvom platformy O2 Dobrá vec. Do súťaže sa tento rok zapojilo takmer 240 základných škôl, ktoré spolu získali viac ako 160 tisíc hlasov. Vďaka tejto súťaži môže aj v tomto školskom roku bezplatne trénovať ďalších 800 detí na školách po celom Slovensku.

Kvalitu projektu ocenil aj Slovenský olympijský a športový výbor. Ako povedal jeho prezident Anton Siekel: SOŠV je strešnou organizáciou športu na Slovensku a jednou z najdôležitejších úloh tejto organizácie je pritiahnuť deti k športu. SOŠV vníma potrebu systematickej všeobecnej športovej prípravy detí na Slovensku, ktorá je nevyhnutná pre budúcu športovú špecializáciu. Práve spolupráca SOŠV s Akadémiou Mateja Tótha prirodzene dotvára našu snahu podporovať šport u deti od útleho detstva. O2 Športová akadémia Mateja Tótha sa zameriava na vekovú kategóriu mladších detí, teda do 11. roku a náš projekt Odznak všestrannosti, ktorý sme rozbehli na SOŠV v tomto roku sa zameriava na cieľovú skupinu detí od 11. roku života. Akadémia Mateja Tótha a projekty SOŠV spolu ladia a pokrývajú koncepciu podpory športu na školách a rozvíjanie športových talentov u detí, ktoré navštevujú ZŠ. Preto mi osobne dáva zmysel spojiť svoje sily a pokračovať spoločne v systematickej podpore rozvoja športu u detí na Slovensku.