ZÍSKALI SME OCENENIE TOP INOVÁCIA

img

Akadémia získala ocenenie za inšpiratívny technologický prístup k dištančnej multimediálnej výučbe, ako aj za inovatívnu metodiku pre rozvoj pohybových aktivít pre deti a mládež.

Ocenenie TOP INOVÁCIA získala O2 Športová akadémia Mateja Tótha od redakcie techpedia.sk. Koncom novembra televízia TA3 v populárnej relácii Svet technológii odvysielala reportáž o digitálnej telesnej výchove, ktorú predstavila O2 Športová akadémia Mateja Tótha.

Reportáž si môžete pozrieť TU

Digitalizácia je budúcnosť. Európska únia už dlhodobo tlačí reformy jej členských krajín, ktoré sa týkajú digitalizácie rôznych oblastí. Aktuálne sa digitalizácia týka aj pripravovanej reformy školstva. Multimediálne vyučovanie je v mnohých školách na Slovensku realitou. Telesná a športová výchova je ale špecifický predmet, ktorého digitalizácia je skutočnou výzvou. Preto spojili sily Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR,  O2 Športová akadémia Mateja Tótha s jej partnermi – technologické spoločnosti O2 a Cisco systems. Toto spojenie prinieslo projekt Telesnej výchovy na diaľku, ktorý predstavuje inovatívny a jedinečný prístup v oblasti telovýchovy u detí. Princíp spočíva vo využití najmodernejších technológii, kde sa skĺbila prepracovaná metodika a odborníci O2 Športovej akadémie Mateja Tótha s najnovšími technologickými riešeniami zameranými na prenos informácii na diaľku. Táto spolupráca ukáže plnohodnotné využitie týchto technológii v športovo – vzdelávacom procese a ich prínos. Ide o jedinečnú aktivitu, ktorá na Slovensku ešte nebola v tejto oblasti realizovaná.