ŠPORTOVÝ DEŇ NADÁCIE SLSP V NITRE 2019

img

Druhé kultúrno-športové podujatie pre všetky základné školy Trnavského, Nitrianskeho a Bratislavského kraja. Stretneme sa 17. októbra v Nitrianskej mestskej športovej hale. Prihláste sa ešte dnes a získajte 50 € ako náhradu za cestovné náklady spojené s podujatím.

Pozývame všetky základné školy Nitrianskeho, Trnavského a Bratislavského kraja na Športový deň Nadácie Slovenskej sporiteľne, ktorý bude vo štvrtok 17. októbra v mestskej športovej hale v Nitre. Okrem športovej súťaže čaká na účastníkov bohatý program. Nebudú sa nudiť ani deti, ktoré nebudú súťažiť, pripravené sú skákacie hrady, maľovanie na tvár aj občerstvenie. Pre rodičov diagnosticky stánok zdravotnej poisťovne Dôvera, konzultácie s odborníkmi z O2 Športovej akadémie Mateja Tótha, stánok Cemio kamzík s malým darčekom. Na podujatí môžete ochutnať dobroty od Levmilku a pre každého smädného návštevníka bude čakať minerálna voda Budiš. Samozrejme nesmie chýbať autogramiáda olympijského víťaza Mateja Tótha a náš maskot. Podujatie vyvrcholí koncertom skupiny AYA. 

Program

13.00 h: začiatok registrácie súťažiacich,
14.00 h: otvorenie podujatia, príhovor Mateja Tótha,
14.15 h: súťaž Športový deň Slovenskej sporiteľne 2019,
16.15 h: Skupina AYA – koncert,
17.00 h: vyhlásenie víťazov súťaže.

Sprievodný program

Stánok O2 Športovej akadémie Mateja Tótha: Odborníci z akadémie Vám podajú informácie o projekte olympijského víťaza Mateja Tótha. Tréneri, fyzioterapeut a psychologička akadémie sú pripravení na odborné konzultácie, ktorých súčasťou bude téma správneho športovania detí predškolského a mladšieho školského veku.

Stánok zdravotnej poisťovne Dôvera: Môžete si nechať odmerať krvný  tlak, vďaka kvantovému analyzátoru si môžete zmerať vitaminy a stopové prvky v tele, odmerať si saturáciu (okysličenie) oxymetrom, prístroj smokerlyzer vám zmeria obsah CO2 a znamienka Vám vyšetrí odborná lekárka.

Stánok Levmilk: Pre každého športujúceho hladoša sa v tomto stánku nájde niečo zdravé a chutné pod zub.

Stánok Cemio kamzík: zdravé kĺby sú pre športovca veľmi dôležité, preto sa tu dozviete rady ako sa o ne správne starať. 

Stánok Slovenskej volejbalovej federácie:  Úspešný organizátor tohtoročných Majstrovstiev Európy, Slovenská volejbalová asociácia, vo svojom stánku podá deťom a rodičom množstvo informácii o volejbale osobne, ale aj prostredníctvom prezentačných materiálov.

Skákacie hrady:  K dispozícii bude hrad na skákanie pre všetky súťažiace deti, ale aj tie, ktoré sa prišli na športový deň zabaviť.

Maľovanie na tvár: Šikovní animátori deťom namaľujú na tvár motív podľa ich želania a vyrobia zvieratko z balónika.

Občerstvenie: Zabezpečené bude malé občerstvenie a v stánku Budiš čaká voda pre každého smädného návštevníka.

ORGANIZÁCIA SÚŤAŽE
Vyhlasovateľom súťaže je O2 Športová akadémia Mateja Tótha. Súťaž je dvojkolová, ktorá sa odohrá v štyroch podujatiach.
Prvé kolo je organizované pre východ Slovenska (Prešovský a Košický kraj), stred Slovenska (Žilinský, Banskobystrický a Trenčiansky kraj) a západ Slovenska (Bratislavský, Trnavský a Nitriansky kraj). Druhé kolo bude finálové. Uskutoční sa v decembri 2019 v Bratislave. Do druhého finálového kola postúpia prvé tri školy z východu, stredu a západu Slovenska. Víťazným školám budú uhradené všetky náklady na dopravu do hlavného mesta. Vo finále budú školy bojovať o absolútneho víťaza Slovenska, ktorý získa grant O2 Športovej akadémie Mateja Tótha pre svoju školu. 

Do súťaže sa môžu zapojiť všetky základné školy z Bratislavského, Trnavského a Nitrianskeho kraja, ktoré do 10. 10. 2019 odošlú vyplnenú prihlášku elektronicky na e-mail bambura@akademiamatejatotha.sk alebo poštou na adresu Športová akadémia Mateja Tótha, o. z., Trnavská cesta 37, 831 04 Bratislava.
Podmienkou je vytvoriť 8 členný tím – 4 chlapci, 4 dievčatá, zo žiakov prvého stupňa (jedno dievča a jeden chlapec z každého ročníka). Škola môže nominovať iba jeden súťažný tím. Vek žiakov v každom ročníku je ohraničený rokom narodenia uvedenom v prihláške.
Prekážková dráha, bude tvorená z rôznych úsekov – slalomové obchádzanie kužeľov, preskoky nízkych prekážok, frekvenčný beh, podliezanie
vysokej prekážky, bežecký úsek s maximálnou intenzitou, beh po vyvýšenej rovine, prenášanie predmetu (tenisová loptička) z miesta na miesto, šikmá plocha.

Prihlášku, súťažné propozície a plagát pre vašu školu si môžete stiahnuť TU

Pozn.: organizátor si vyhradzuje právo na zmenu programu.